Cuvântul lui Dumnezeu

... Precum un zidar face o casă şi nu are autorizaţie şi mai târziu vine vremea să fie dărâmată, aşa şi tu, dacă n-ai binecuvântare de la Mine la crucea ta, va fi dărâmată. Fiecare faptă pe care o faci, să fie plăcută lui Dumnezeu şi să fie primită, şi niciodată să nu fie stricat lucrul tău, că mulţi pleacă de pe pământ la cerul sfânt, şi pleacă cu o mândrie nemaipomenită că a muncit lui Dumnezeu şi că a făcut lucruri sfinte. Dar nu a avut binecuvântare.

Fiţi atenţi, că nu mai sunt scule prin care să te îndrept pe tine şi nu mai e trecere să ai pe unde veni la Mine. Crezi? Căci am văzut drumul de la cer la pământ, şi parcă aş fi grăit la copiii aceia mici. Nu sunteţi înţelepţi ca să fiţi bine cu Mine. O singură dată a răstignit Dumnezeu pe Fiul Său pentru păcatul tău, şi numai cine nu a voit să primească şi să privească, acela nu ştie, pentru că nu a vrut.

De la răstignirea Domnului Iisus multe cruci au rămas pe pământ, ca toată suflarea să ştie că Domnul Iisus S-a răstignit de bunăvoie. Aşa a fost voia Tatălui ceresc, ca să răscumpere pe toţi până la a doua venire, dar nu pe toţi îi va scoate. Pe tine nu te va scoate dacă ţi-am spus atâtea şoapte şi nu te păstrezi şi nici pe altul nu duci la Mine. Ce muncă Mi-ai muncit?

Aşa zic unii: „Cum o să mă duc eu de la faţa lui Dumnezeu? că eu am postit, m-am închinat, dar acela nu”. Şi de aceea zic, mătură bine prin casă; nu prin casă, ci prin inimă, tată.

... Plâng şi Mă întristez, că asta e lucrare fără pedeapsă, fără ciomag. Vă bate păcatul. Vei merge pe drum, şi păcatul te va face scrum. Ţine minte, că păcatul te ucide. Ai să mori, creştine, ai să mori, ţine minte, că ai să mori. Eu zic să dea Dumnezeu să te apere îngerul Său să nu mori, că dacă eram să nu ţin la tine de câte ori M-ai prigonit, scuturam praful de pe picioare şi se dărâma casa pe tine. Dar n-am făcut aşa, şi aştept pocăinţa ta, dar să ştii că Eu stau la poartă, şi moartea stă în casă; sau Eu stau în casă, şi moartea stă la poartă.

Veniţi-vă în fire, că împărăţia lui Dumnezeu nu se cumpără cu bani, cum cumperi o casă sau cum cumperi o vacă sau un cal sau o maşină, ci împărăţia lui Dumnezeu se cumpără cu faptă.

... Israele, poporul Meu, şi mai înainte a fost un popor care nu a ascultat de prooroci, că se închinau la idoli: la cercei, la hăinuţe, la viţei. Şi mai înainte de voi a fost un popor care-şi lăsa femeia sa şi se ducea la alta, dar păcatul acesta l-a ameninţat să-l taie cu sabia. Nu a venit Dumnezeu să-l taie cu sabia, ci a plâns de când s-a dus vestea că a fost ucis de sabie. Dumnezeu a plâns şi pe cei doi care au oprit din milostenia de la apostolie. A plâns şi pentru acela care a făcut două măsuri de aur: una pentru sine, şi una pentru Mine, şi dacă Dumnezeu a făcut minune, a oprit pentru sine pe a Domnului. De ce? Pentru lăcomie. Iată că acela care a întins mâna lui Dumnezeu cu aurul său, a fost judecat. Să nu aveţi inima acelora, ci fiţi desăvârşiţi, că Dumnezeu, ce are, pentru voi are.

... Tot ce se vede, şi stelele de pe cer, toate, pentru voi le am. Tot ce este pe pământ, al vostru este. Nu vă înşelaţi, că tot ce v-au luat împăraţii de pe pământ, din nou va fi dat poporului Său, dar tu eşti dator să taci şi să fii ascultător, să-L asculţi pe Dumnezeu.

... Ţine minte, că va veni în faţa ta omul acela, antichrist, şi va spune: „Eu sunt antichrist, şi această lume merge cu mine”. Să ştii, creştine, chiar dacă tu nu vei trăi să-l vezi, îl vei vedea, că sfârşitul nu-l va avea înainte de învierea ta, ca să vadă şi morţii, şi viii pe antichrist. Şi te vei mira şi vei lua în braţe pe îngerii lui Dumnezeu ca să te scape dacă tu ai fost prietenul lui. El ştie că mult nu mai are şi aleargă ca un leu să distrugă lucrul lui Dumnezeu. Mai e un pic de loc unde nu a intrat, dar rugaţi-vă cu lacrimi.

Ce face pământul fără ploaie? Se veştejeşte. Tu ce faci fără lacrimă? Te usuci. Plângi pentru toate, dar pentru rugăciune nu plângi. De ce n-ai apă şi în izvorul acesta? O, popor lipsit de lacrimă, nu plânge pe acela care a murit şi l-ai dus în mormânt, că până ieri alaltăieri fuma şi bea. Plânge-te pe tine şi casa ta, că n-ai lacrimă. Eu să fiu ca tine, M-aş înţepa cu acul ca să plâng, dar şi atunci plângi că te doare înţepătura. Să ajungi să măsori cu gândul împărăţia lui Dumnezeu, dar dacă n-ai lacrimi...

... Fiilor, faceţi rugăciune. Vine vremea şi bună şi rea, dar trece ca părerea. Aşa va trece, până va veni ziua să te prezinţi în faţa lui Dumnezeu.

... Fiţi creştini desăvârşiţi, că toate secundele vieţii se scriu; nimic nu se şterge.

... Vai de pruncul care e botezat cu lăutari, cu chef şi cu dansuri! Vai de mortul care e îngropat cu lăutari! Vai de mortul care s-a îngropat, şi s-a dat băutură la îngroparea sa!

... Nu jucaţi meci. Nu jucaţi pe scenă. Aceasta nu e îngăduit, şi am mai spus.

15-07-1977