Cuvântul lui Dumnezeu

... Se va lua harul de la preoţi şi se va da vouă, dar vor veni zvonuri prin lume că voi nu sunteţi buni. Voi să nu vă înfricoşaţi să ziceţi că nu sunteţi buni. Nu lăsaţi să intre în voi microbii celor răi. Nu am mai spus: „Fii ca Ilie sau ca Ioan din pustie”, ci am zis: „Fii ca Mine”.

... Vai de oiţa care nu ascultă de păstor! pentru că te-am trimis pe tine ca să Mă serveşti pe Mine. Pregătiţi-Mi oile, că vor merge la munţi, şi de acolo veţi vedea cum va pieri fiara şi cum se vor dărâma zidurile şi îi veţi vedea pe mulţi când se vor nimici.

... Păstorule, dacă cineva nu vrea să asculte de învăţătura ta, arată-i din carte, şi dacă nici din carte nu se va vindeca, scutură praful de pe picioarele tale.

... E greu, tată, că s-au luat două duminici, dar vine o jale mare, şi ţineţi ascuns aceasta, că nu se poate spune pe faţă (schimbarea calendarului sărbătorilor, în 1924, n.r.).

... Voi aţi văzut om mâncând, murind? Eu am văzut om mâncând, murind. Dar om postind, murind, nu am văzut. Sunt persoane în poporul Meu care pot să postească mai mult decât se posteşte şi sunt persoane care nu pot să postească nici o jumătate de zi, dar au dragoste, şi Eu iau din bucata celui care posteşte şi îi dau şi lui. Umblaţi prin poporul Meu, că sunt unii care urăsc pe cei care nu postesc.

29-01-1976